Optima pénztárgép külső billentyűzet

Az OPTIMA külső kiegészítő billentyűzet az, OPTIMA QMP50 Online típusú pénztárgéphez csatlakoztatva “meghosszabbítja” az értékesítő kezét. A külső billentyűzet a pénztárgép beépített gombjait váltja fel, minden pénztárgép funkció elérhető róla.

Nedves közegben van a “drága” pénztárgép? Felette adják át az italt a vendégeknek? Baleset bármikor történhet… és mint tudjuk, történik is.
Védje az értékes pénztárgépét a kiegészítő külső billentyűzettel! A pénztárgépet nyugodtan felteheti a pultra, elegendő a kiegészítő billentyűzetet a folyékony közeg útjába tenni, amit akár vízhatlan módon be is csomagolhat. A baleset persze ezt követően is megtörténik, de az értékes pénztárgép már messze, és ezáltal védve van a történésektől.

Milyen vállalkozásoknál lehet hasznos a külső billentyűzet?

Vendéglátó egységek, kocsmák
Tapasztalataink alapján az ilyen üzemeltetési helyeken gyakran előfordul, hogy véletlenül beleömlik az ital a pénztárgépbe. Kicsúszhat a pohár a kézből, a kapatos vendég nem oda figyel…stb, és a pénztárgép ilyen jellegű meghibásodása nem tartozik a garancia körébe. A kiegészítő billentyűzet használatával tetemes összeget takaríthat meg.
További hasznos kiegészítő lehet a billentyűzet az olyan vendéglőkben, ahol a pénztárgép a pult mögött van elhelyezve. A fizető pincérnek nem kell minden nyugta készítéshez átmenni a pult túloldalára, a pénztárgépet a pulton kívülről is kezelheti. Ezzel időt, pénz és energiát takaríthat meg.

Büfé, lángosos, hamburgeres, kifőzde
Többször találkoztunk olyan pénztárgéppel, amit a belülre lerakódott zsír tett tönkre. Használat közben a nedves pára, gőz bejut a pénztárgép belsejébe és ott lerakódik, majd idővel felhalmozódik. Ráadásul az ilyen helyeken használt pénztárgépeknél a billentyűzet fokozott igénybevételnek van kitéve, mert ahhoz gyakorta zsíros, olajos kézzel nyúlnak hozzá, ami befolyik a házon belülre, és azt már csak a szervizes tudja kitakarítani. Előzze meg a felesleges szervízköltséget, a bosszúságot, használja a külső billentyűzetet pénztárgépéhez.

Pékség, látványpékség
A pékségekben legtöbbször előforduló pénztárgép hiba a billentyűzet meghibásodása. Általában a pénztárgép fölött adják át a vásárlónak az friss, gőzölgő péksüteményt, zsömlét, kenyeret. A finomságokról lehulló darabkák beesnek a pénztárgép billentyűi közé, és sajnos bent is ragadnak. Tisztítani, kiszedni már csak a szervizes tudja, ami mindenképp költséggel jár a tulajdonosnak. A kiegészítő billentyűzet használatával megelőzheti a felesleges kiadásokat, időt és pénzt takaríthat meg.

Zöldséges, piaci árus
A “piacos” pénztárgépek – hasonlóan a pékségekhez – legtöbbször billentyűzet hibával kerülnek be a szervizbe. A piacra, zöldségesre is igaz az, hogy az árut a pénztárgép fölött adják ki és a lehulló piszok (krumpliról föld) beesik és bent ragad a pénztárgép billentyűzetében. Előbb-utóbb fel kell keresni a szervizt, ahol jobb esetben egy alapos tisztítás után működik a pénztárgép, de rosszabb esetben, ha alkatrészt is kell benne cserélni, akkor akár több 10 000- Ft- ba is kerülhet a javítás. Ezt a felesleges költséget, a vele járó kellemetlenségeket megelőzheti a kiegészítő billentyűzet használatával.

Koszos helyeken, mint például autószervíz
Vannak olyan helyek, mint például egy autószervíz, vagy gumis műhely, ahol a munkavégzés nagyobb piszokkal, kosszal jár együtt. Ilyen körülményeknél feltétlenül fontos a pénztárgép megfelelő védelme. A kiegészítő billentyűzetet akár teljesen belehet “csomagolni”(míg a pénztárgépet nem), így semmilyen piszok nem kerülhet rá. A pénztárgépről csak a kiállított nyugtát kell letépni.

Műszaki paraméterek:

  • Kompatibilis típus: OPTIMA QMP50 Online pénztárgép
  • Csatlakozás: RJ45 (közvetlenül csatlakoztatható a pénztárgéphez)
  • Csatlakozó kábel hossza: 1,4m (toldóval meghosszabbítható)
  • Gombok száma: 40
  • Gombok típusa: Nyomógombos, kupakkal, magyar felirattal
  • Tápellátás: Közvetlenül a pénztárgéptől
  • Méret (hosszúság x szélesség x magasság): 18,5cm x 20cm x 4cm
További információk, és megrendelés