Mitől online a pénztárgép, hogyan küldi az adatokat?

Mitől online a pénztárgép, hogyan küldi az adatokat?

 

optima_interfaces

 

Az online pénztárgépek bevezetése után az adóhatóság már online, azonnal látja egy üzlet forgalmi adatait. A pénztárgép a nyugta kibocsájtásával egyidőben a kinyomtatott adatokat elektronikus formátumban elmenti egy speciális SD kártyára, ami a készülék belsejében lévő adóügyi ellenőrző egységben(AEE) található. Az AEE feladata a pénztárgép által kinyomtatott bizonylatok biztonságos tárolása, és azok eljuttatása az adóhatóság szervereire. Az AEE a GSM hálózaton, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül küldi az összegyűjtött adatokat a NAV szervereire. Az AEE teljesen automatikusan látja el a feladatát, külső beavatkozást nem igényel, ha a működéséban hiba lépne fel, akkor azt a pénztárgépen lévő 3 jelzőfény jelzi.

Az AEE kiemelt biztonsági és titkosítási eljárásokat használ, hogy a pénztárgép forgalmi adatai illetéktelen kezekbe ne kerülhessenek, itt érdemes megemlíteni, hogy még az online banki felületektől is komolyabb biztonsági rendszer védi a pénztárgép adatait.

A korábbi forgalmi adatokat nem csak az adóhatóság, hanem a pénztárgép tulajdonosa is megismerheti, felhasználhatja. A pénztárgépből a rajta lévő USB porton keresztül a felhasználó is kiolvashatja a korábbi nyugták, zárások adatait és azokból saját statisztikát is készíthet, elemzheti üzlete forgalmát, de akár egy régebbi Napi Zárást, vagy Nyugtát is visszakereshet, és újra kinyomtathat.

Hírlevél feliratkozás

Elérhetőségek

  • EURO PROMPT Kft.
  • 06-1-317-4773
  • 06-1-317-4081
  • 1138 Budapest, Váci út 168. RENO Udvar
  • Fax: 06-1-318-6692
  • Hétfőtől-Péntekig: 7:30-16:00